RÅD OG VEJLEDNING FØR MØNSTRING

Tandlæge

Inden udlandssejlads er det en god ide at få et tandeftersyn . Det anbefales at få ordnet selv små problemer, hvis der er den mindste risiko for, at de kan udvikle sig til det værre. Det kan være meget

dyrt at få lavet tænder akut i udlandet, hvor også kvaliteten er meget svingende. Det kan være en meget negativ oplevelse at få tandproblemer, når man er på langfart, og der måske er uger til nærmeste tandlæge.

Pas/Visum

Passet må helst ikke udløbe det år man er ude at rejse eller de næste 6 måneder. Det kan give problemer, når skibet og besætningen skal indklarere i de forskellige lande.

Det er yderst vigtigt, at alle nødvendige visa er i orden hjemmefra, da det er vores erfaring, at det kan være vanskeligt at få udstedt visa i udlandet.

Privat udstyr

Selv om SkyDancer er et stort skib, skal man alligevel begrænse sin udrustning mest muligt. Kufferter er ikke velkomne ombord. De fylder for meget. Benyt derfor køjesække, sportstasker eller lignende, som kan pakkes sammen og stuves væk. Der er ligeledes ikke plads eller mulighed for at medbringe fjernsyn, stereo anlæg og ikke bærbar computer ombord. Husk at sørge for rejseforsikring af udstyr med høj værdi.

Det anbefales generelt, at koncentrerer sig om, at medbringe tøj og udstyr jfr. den udstyrliste, der udleveres, og herudover kun medbringe et minimum af personligt udstyr. Dette kunne være musik, disc/mp3 -man, bøger, osv.  Fokus bør være på, at det ikke fylder eller vejer ret meget.

Generelt bør man huske på, at man ikke bør medbringe mere udstyr end, man selv kan bære , da enhver på eller -afmønstring vil bero på rejseaktivitet.

 

Comments are closed.